Evcil Marketim
Köpek BakımıKöpek Cinsleri

Alman Kurdu Bakımı ve Özellikleri

Alman Kurdu

Alman kurdu veya bir diğer ismi ile Alman çoban köpeği dünyada en tanınan, sevilen ve bunların yanı sıra pek çok farklı işte insanlara yardım etmesiyle bilinen köpek ırklarından biridir. Bu zeki, yetenekli, çalışkan ve sadık köpekler insanların da en yakın dostlarından biri olarak görülmekte ve ülkemizde de en fazla birlikte yaşanan köpekler arasına listeye girmektedir. İsmi Alman kurdu olsa ve görünümü kurdu andırsa bile evcil köpek cinsi olan Alman kurdu sahip olduğu üstün nitelikleriyle sevilmeyi oldukça fazlasıyla hak ediyor. Peki, alman kurdu bakımı ve özellikleri nelerdir?

Alman Kurdu Bakımı ve Özellikleri
Alman Kurdu Bakımı ve Özellikleri

Alman Kurdu

Alman Kurdu, ilk kez 18.yüzyılın sonlarında Almanya’da Max Von isimli bir denizci tarafından geliştirilmiştir. Güvenilir, oldukça sadık ve güzel bir köpek üretmek için yapılan ırk çalışması sonucunda ortaya çıkan bu Alman Kurdunun geliştirilmesi 30 seneden fazla zaman almıştır. Sonrasında ise köpeğin gelişimlerini tamamlaması ile Almanya’da polis kuvvetleri ve Alman ordusunun da adeta bir parçası haline gelmiştir.

Oldukça zor şartlara güçlü bir şekilde olan dayanıklılığıyla bilinen Alman Kurdu köpekler; güçlü, zeki ve eğitilebilir olan yapısı ile kısa sürede dünyanın en popüler olan köpekleri arasına girmiştir. Son derece sadık ve aynı zamanda da akıllı kişiliği ile mükemmel aile hayvanı olma özelliğine sahip olan bu Alman Kurdu ırkı, günümüzde hem aile arkadaşı olarak hem istihbarat köpeği olarak sıkça tercih edilmektedir.

Yabancılara karşı oldukça fazla şekilde temkinli davranması onu her daim çok iyi bir bekçi köpeği yapmaktadır. Aynı zamanda da tehlike anında sahibine hızlıca haber veren mutlu köpekler olarak bilinmektedir. Doğru şekilde sürdürülecek olan eğitimlerle mükemmel hünerleri sergileyebilen ender türler arasındadır.

Alman Kurdu Bakımı ve Özellikleri
Alman Kurdu Bakımı ve Özellikleri

Alman Kurdu Özelikleri

Alman kurdu özellikleri;

  • Alman kurdu büyük köpek ırkıdır, iri ve gösterişli vücudu köpeklere duyulan hayranlıkta önemli rol oynar.
  • Alman kurt köpeklerinin ağırlığı erkeklerde genel olarak 30-40, dişilerde ise 22-33 kilo arasındadır.
  • Alman kurtlarının yüksekliği erkeklerde genellikle 60-65, dişilerde ise 55-60 santim arasındadır.
  • Tüyleri çift katlıdır ve aynı zamanda kalındır. Tüy renkleri genellikle; kahverengi, pas rengi, siyah ve siyah kombinasyonudur.
  • Burunları genellikle siyah renktedir
  • Gözleri badem şeklinde, koyu renklidir. Bu köpeklerin bakışları çok zekidir.
  • Kulakları dik ve öne doğru bakar.
  • Alman kurtları uzun veya kısa tüylü olabilirler.
  • Güçlüdür, iridir ve dayanıklı yapısı ile son derece sağlıklı bir ırktır.
  • Eğitilebilir şekildeki kişiliği onu her daim mükemmel aile hayvanı yapmaya yetmektedir.
  • İçgüdüsel olarak çocuklara bir hayli merhametli davranmaktadır.
  • Erkek türleri dişilere oranla daha iri cüsseye sahiptir.
  • Ortalama yaşam süresi on beş seneye kadar çıkmaktadır.
  • Doğru eğitilmesi durumlarında saldırgan değildir.
  • Sadık ve insancıl kişiliğe sahiptir.

Eğer sizler de bir Alman Kurdu sahiplenmeyi düşünüyorsanız, profesyonel köpek eğiticilerinden destekler almanızda fayda olacaktır.

Sibirya Kurdu özellikleri için tıklayın

Alman Kurdu Karakter Özellikleri

Alman kurdu oldukça güçlü ve estetik vücudu kadar muhteşem karakteri ile tanınır. Bu ırka mensup olan köpekler için kullanılabilecek en uygun tanım kendinden emin kavramıdır, zira Alman kurt köpekleri gerçekten kendilerinden emin ve aktif köpeklerdir.

  • Alman kurdu yavruluktan sonra yeterli sosyalleştirildiğinde diğer köpekler ile hatta kedilerle gayet iyi anlaşabilir.
  • Çocuklar ile araları gayet iyidir. Yabancılara karşı oldukça şüpheci olmakla beraber gerekmediği durumlarda saldırma eğilimlerinde değildir.
  • Bilinen en itaatkar olan köpek ırklarından biridir.
  • Eğitile bilirliği ise maksimum düzeydedir.
  • Kusursuz şekilde koruma köpeğidir.
  • Bu köpekler çok yalnız kalmaktan hiç hoşlanmaz.
  • Alman kurdu ırkı, çok cesurdur.
  • Alman kurdu köpekler; polis, arama kurtarma, terapi köpeği gibi pek çok farklı alanda insanların büyük yardımcısıdır.

Alman Kurdu Bakımları

Alman kurdu köpekler çok tüy döker, bu sebeple tüylerini her gün düzenli taramak gereklidir. Enerjik ırk olduğu için de egzersiz ihtiyacı çok yüksektir, bu köpekler her gün düzenli dolaştırmanın yanında koşmalarını, enerjilerini de harcamalarını sağlatmak gerekir, oyun oynamak bu egzersiz ihtiyaçlarını karşılamakta yüksek oranda yardımcı olabilir.

Bunların dışında da bütün köpekler gibi düzenli olarak aşılarını yaptırmak, düzenli şekilde veteriner kontrolüne götürmek, kulaklarının ve dişlerinin temizliğine özen göstermek Alman kurdu ırkının bakımı için yeterlidir. Alman Kurdu köpekleri daha çok kendi başına olmasıyla bilinmektedir. Her ne kadar vahşi görünüme sahip olsa bile saldırgan bir tür köpek değildir. Arkadaşlık konusunda çok seçici davranan yapısı her zaman dikkatli olmasına olanak sağlamaktadır. Ancak bir kişiye bağlandığı zaman onu asla bırakmadığı da bilinir.

Bu kişiliği onların sadık olduğunu göstermektedir. Ailelerine karşı her daim ve şartlar ne olursa olsun koruyucu ve kollayıcı olması ile de mükemmel bekçi köpeği olabilmektedir. Zeki ve çok akıllı olan kişiliği Alman Kurdunun son derece yüksek şekilde eğitilebilir olmasına her daim olanak sağlamaktadır.

Bu konuda pek çok hünerleri ile nam salan bu sevimli dostumuz sağır bir bireyi uyandırmak, kapı zili çalmak hatta yaklaşmakta olan tehlikelere karşı önlemler almaya kadar saymakla bitmeyecek türden özelliklere sahiptir. Ancak bu türün de en olumsuz olan kişiliği asla yalnız kalamamalarıdır. Uzun süre yalnız kalması durumuna agresif hareketleri gösterebilmektedir.

Çocuklar ve Diğer Evcil Hayvanlar İle İletişimi

İyi eğitimli Alman Kurdu yavruları çocuklarla mükemmel şekilde vakit geçirebilmektedir. İçgüdüsel olarak çocukları sevdiği ve onları her daim tehlikelere karşı koruduğu bilinmektedir. Çocukları seviyor olsa bile iri cüssesinden dolayı istemsiz şekilde küçük çocukları incitebilmektedir. Genellikle bu hareketler yanlışlıkla çarpmadan kaynaklı olur.

Oldukça sevecen kişilikleri ile Alman Kurdu çocuklu aileler adına mükemmel bir seçim olmaktadır. Alman Kurdu köpek ırkı, yavruluktan itibaren evde bulunan diğer tüm evcil hayvanlarla tanıştırılması durumunda da oldukça iyi bir arkadaş olabilmektedir.

Alman Kurdu Yavru Fiyatları

Alman Çoban Köpeği Yavru Fiyatları bir çok değişkene bağlı çok farklı fiyatlara sahiptir, başlıca sebepleri secere durumu, seceresi varsa hangi federasyona kayıtlı olduğu, show kan hattınamı yoksa iş köpeği kan hattınamı sahip olduğu, renk yapısı, fizik yapısı bunları etkileyen sebeplerdir 2021 yılında alman kurdu fiyatları 3.000 lira ile 15.000 lira arasında değişirken 2022 yılı alman çoban köpeği fiyatları 4.000 lira ile 20.000 lira arasında değişmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
İNSTAGRAM HESABIMIZI İNCELEYİN.