Evcil Marketim
KediKedi Sağlığı

Bengal Kedisi Özellikleri ve Bakımı

Bengal Kedisi Özellikleri

Bengal kedi ırkı ilk başta Amerika Birleşik devletlerinde ortaya çıkmış ve yetiştirilmeye başlanmıştır. Vahşi görünüme sahip olmalarına karşın Bengal kedileri oldukça sakin, sevecen ve uysal bir kedi türüdür. Bengal kedi ırkı, çocuklu aileler için önerilen evcil hayvanlar arasında bulunmaktadır. Bengal kedileri tüylerinin görüntüsü ve güçlü, atletik yapıları ile leoparı andırırlar. Orta boy kedi ırkı sınıfına girmektedir. Kedi ırkı olarak 4 kuşaktan oluşurlar ve en uysal kuşak F4 kuşağıdır.

Bengal Kedisi Genel Özellikleri

Tüy Yapısı: Kısa tüylü

Gövde: Kaslı ve az iri

Kürk: Yumuşak ve sık

Kuyruk: Uzun ve ince

Kilo: 3,5 – 7 kg

Karakteri: Meraklı, Sıcakkanlı ve Uysal

Bengal Kedisi Kişiliği

Bengal Kedisi Özellikleri ve Bakımı
Bengal Kedisi Özellikleri ve Bakımı

Bengal kedileri vahşi doğaları sebebiyle sürekli kucağa alınmaktan hoşlanmayan bir kedi ırkıdır. Daha çok kedi oyuncakları ile oynatılmaktan ve kucağa alınmadan sevilmekten hoşlanırlar. Fakat sahipleri ile aralarında özel bir sevgi bağı vardır. Hatta bu sevgi bağı için sahiplerine âşıktırlar da diyebiliriz.

Ele avuca gelmeyi pek sevmemelerine rağmen ilgiye bayılırlar ve sevilmek isterler. Fakat Bengal kedilerini sıkıştırmadan onların kurallarına göre sevmeniz gerekir. Yeterince ilgi ve sevgi görmediklerini düşündüklerinde depresyona girerler. Aşırı zekilerdir.

İlginizi Çekebilecek Diğer Irklardan Chinchilla ırkı Detaylı Bilgileri için Hemen Tıklayın

Nelerden hoşlanıp hoşlanmadığınızı bilirler ve istedikleri bir şeyi yapmadığınızda hoşlanmadığınız şeyi yaparak sizi tehdit ederler. Diğer kedi türlerinin aksine sudan korkmazlar. Su ile oynamayı seveler. Avcılık konusunda doğuştan gelen yeteneklere sahiptirler. Hatta bazı Bengal kedilerinin yüzdüğü söylenir.

Bengal Kedilerinin Ömrü Ne Kadardır?

Bengal kedileri, kedi ırkları arasında en dirençli ırklardan biridir. Doğru aşılama, doğru beslenme ve kaliteli yaşam standartları oluştuğu takdirde ömürleri ortalama 12 ila 16 yıl arasında sürmektedir. Bengal kedilerinde de kimi zaman çeşitli hastalıklar görünmektedir. Bunlardan bazıları; pateller lüks, düz göğüslü yavru kedi sendromu, privat kinaz eksikliği ve kalça displazisidir.

Bengal Kedisi Türkiye’de Bulunur Mu? 

Bengal kedisi sayıları çok fazla olmamak ile birlikte Türkiye’de bulunmaktadır. Maalesef sadece yurtdışından getirildiği için ücretsiz sahiplendirmesi yapılmamaktadır. Bazı ilan sitelerinde ücretli olarak satıldığı gibi petshoplarda bulunmaktadır.

Bengal Kedisi Beslemek Yasak Mı?

Bengal ve Savannah cinsi kaplan görünümlü kedilerin evcilleştirilmesi, doğal hayattan yoksun bırakılması davranış bozukluklarına yol açtığı sebebiyle yasaklanma ihtimali gündemde. Bu cins kedileri sahiplenip beslemek için sahiplenecek kişilerin yetkililere bilgi vermesi ve ruhsat alması gerekecek.

Bengal Kedisi Merakedilenlerin Videosu için Tıklayın

Bengal Kedisi Çocuklarla Geçinebilir Mi?

Bengal kedisi sosyal ve sosyallikten hoşlanan bir türdür. Bu nedenler yetişkinlerle, çocuklarla hatta diğer evil hayvanlarla bile oldukça iyi anlaşırlar. Oyuncu bir kedi türü olduğundan Bengal kedileri çocuklardan gördüğü ilgiyi sever ve büyük bir keyifle kabul ederler. Özellikle okul çağındaki çocuklar ile çok samimi arkadaş olurlar. Bengal kedileri insanlarla olduğu gibi diğer evcil hayvanlarla da iyi geçinmektedir. Köpeklerle iyi anlaşan Bengal kedileri evlerinde hem kedi hem köpek beslemek isteyenler için ideal bir seçimdir. Ancak diğer hayvanlarla tanışma süreci yavaş ve kontrollü bir şekilde yapılmalıdır. Mutlaka sahibinin gözetimi altında olmalıdır.

Bengal Kedisi Genel Özellikleri Nelerdir?

Bengal Kedisi Özellikleri ve Bakımı
Bengal Kedisi Özellikleri ve Bakımı
  • Bengal kedilerinin leoparı andıran kürk yapısına sahip olması ile diğer kedi ırklarından farklı görünmektedir.
  • Bengal kedisi doğası gereği vahşi görünümlü ve avcılık yeteneği gelişmiş kedilerdir.
  • Her ne kadar vahşi gözükse ve vahşi bir ırktan geliyor olsa bile Bengal kedisi çocuklarla ve evde bulunan diğer evcil hayvanlarla iyi anlaşır.
  • Oyun oynamayı sever sürekli oyun oynamak ister.
  • Yalnız ve ilgisiz kalmaktan hoşlanmazlar.
  • Meraklı, zeki ve keşif yapmayı severler.

Bengal Kedisi Görünümü Nasıldır?

Bengal kedileri kaslı ve atletik vücuda sahiptirler. En belirgin özellikleri deri ve tüy yapıları sebebiyle leoparı andırmalarıdır. Bengal kedileri genelde kahverengi benekli, mavi gözlü benekli, siyah düz, mavi gözlü kar benekli ve gümüş benekli olarak karşımıza çıkmaktadır. Ortalama vücut ağırlığı 3 ile 7 kilo arasında değişmektedir. Vahşi görünüme sebep olmalarının sebebi sivri çene hatları, keskin bakışları ve lekeli tüy yapılarıdır.

Bengal Kedisi Bakımı

Bengal kedileri sürekli ölü deri bıraktıkları ve tüy döktükleri için haftalık rutin bakıma ihtiyaç duyarlar.

Diş Bakımı: Diş eti rahatsızlıkları ile karşılaşmamak için Bengal kedilerinin dişleri düzenli olarak fırçalanmalıdır. Tabi bundan hoşlanmayacağı için kolay olmayacaktır. Günlük olarak yapılamıyorsa bile en az haftada bir yapılması gerekmektedir.

Tırnak Bakımı: Tırnak sağlığı ve sanını acıtmaması için tırnak kesimine dikkat edilmesi gerekir. Mutlaka iki haftada bir rutin olarak kesilmelidir. Tırnak kesilmesi kedinizin rahat bir şekilde yürüyebilmesi için çok önemlidir. Aksi takdirde yürürken ve tırmanırken canı yanabilir. Kedinizin koltuk ve halıları tırmalamasını istemiyorsanız mutlaka tırmalama tahtası almanız gerekmektedir.

Tüy Bakımı: Bengal kedilerinin tüyleri diğer kedi türlerinden farklıdır. Tüyleri hafta da 3 – 4 gün taranması yerterlidir. Tüyleri parlak gösteren ve temizleyen kedi tüyü pudralarının kullanılması gerekmektedir. Bengal kedilerinin tüyleri daha geç kurumaktadır. Bu sebeple yıkandıktan sonra kendi kendine kurumaya bırakılmaması, kurulanmasına yardımcı olunması gerekmektedir.

Göz Bakımı: Göz kenarlarında oluşan akıntılar alkolsüz bir bez ile kullanılarak mutlaka temizlenmelidir. Her iki göz için ayrı bez kullanılması bir gözde oluşabilecek enfeksiyon ya da mikrobun diğer göze sıçramasına engel olacaktır.

Kulak Bakımı: Kulak bakım rutini iki haftada bir yapılması gerekmektedir. Kulak bakımı için kulak çöpü gibi sivri maddeler kullanılmadan temiz bir bez yardımıyla yapılmalıdır.

Tuvalet Yaptığı Bölgenin Temizliği: Kediler çok temiz hayvanlardır. Bu sebeple tuvalet yaptığı kabın temizliği çok önemlidir. Pis olduğunu düşündüğü kaba tuvaletlerini yapmazlar. Kedilerin tuvalet yaptığı kabın temiz tutulmaması durumunda kediniz bundan rahatsız olarak evin başka bir yerinde tuvalet ihtiyacını karşılayabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
İNSTAGRAM HESABIMIZI İNCELEYİN.